Sint-Vincentiusinstituut
Kerkstraat 97
9200 Dendermonde
tel. 052/21.39.49
fax. 052/21.09.67
info@stvin.be

 

prikbord

   
    SVI FLASH
                   
  Introductie

ONTHAALAVOND NIEUWE LEERLINGEN 28/8/2015

Op vrijdagavond 28 augustus verwelkomen we alle nieuwe leerlingen en hun ouders om 19.00 in de feestzaal van de school.

 
BESTELLEN BOEKEN

Via de website van de school konden van maandag 29 juni t/m zondag 5 juli boeken besteld worden.
Vanaf 6 juli regelt de leerling dit zelf via de boekhandel.

Afhaling bestelde boekenpakketten:
Maandagvoormiddag van 9u tot 12u voor 1,2 rn 3
Dinsdagvoormiddag van 9u tot 12u voor 4,5 en 6

 

We nemen afscheid ...


Op 1 september 2015 nemen we afscheid van directeur Claire Van Overstraeten. 
De leerlingen organiseerden hiervoor op vrijdag 5 juni een feest speciaal voor Mevrouw directeur. Ze willen haar bedanken voor alles wat ze voor de leerlingen deed in de loop van die 23 jaar als directielid van de school. De leerlingen brachten acts die speciaal voor haar werden gekozen om haar te verwennen.

Als je aan leerlingen vraagt wat haar zo bijzonder maakt, is het vooral het luisteren naar, het oprecht geïnteresseerd in de andere. Zonder opdringen biedt zij hulp, ze heeft tonnen vol geduld, glimlachend gaat ze door de school, vol medeleven draagt ze zorg voor leerlingen en leerkrachten. Dank je wel, mevrouw Van Overstraeten!

graag meer foto's ...

 

BOOTJES IN DE BIB 


Met trots stellen we een nieuw project voor, dat ontstaan is uit de middag activiteit THE BIG VOUW, in combinatie met de tentoonstelling PAPER ART onder leiding van mevr. Jacobs.
De bootjes werden geplaatst door de leerlingen van 1MODD. Dit knap papierwerk kan je tot eind augustus bewonderen in de jeugdafdeling van de bibliotheek van Dendermonde.

fotomateriaal ...

 

VWO

Dit jaar vond de 30e editie plaats van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Ook onze school zet een jarenlange traditie verder en was voor de 30e keer van de partij.

Onder de ruim 21000 Vlaamse deelnemers uit de 2e en 3e graad die deelnamen aan de eerste ronde, bevonden zich 119 leerlingen van onze school, 68 leerlingen van de 2e graad en 51 leerlingen van de 3e graad.
Op woensdag 14 januari streden zij om een felbegeerde plaats voor de tweede ronde.
Al deze moedige vrijwilligers verdienen een pluim voor hun motivatie en inzet!

Na bepaling van de eerste-ronde-cesuur bleken 2290 leerlingen door te stoten naar de tweede ronde. En of we het goed gedaan hebben …  13 leerlingen van onze school werden door de wedstrijdjury geselecteerd om op 4 maart deel te nemen aan de tweede ronde in Gent.

* uit de 2e graad: Lennert Heirman (3 LATB1), Katia Masuy (3 LATB1), Glynn Cooreman (4 LATB), Paulien Schillemans (4 LATB), Seppe Willems (4 LATB), Astrid Willockx (4 LATB), Jonathan Demeersseman (4 WET1)
* uit de 3e graad:  Anneleen Bollé (5 WWiB), Marie Van Hoorick (5 WWiB), Tibo Van Vooren (5 WWiB), Christiaan Desmet (6 WWiB), Manon Goossens (6 WWiB), Luna Maris (6 WWiB), Steven Mortier (6 WWiB), Sijmen Van den Broeck (6 EcWi), Nathalie Veyt (6 WWiB)

Het volledige schoolteam wil hen langs deze weg nog eens feliciteren met hun puike prestatie!

Eén van deze leerlingen verdient een speciale vermelding. Nathalie Veyt uit 6 WWiB stootte na de tweede ronde door naar de finale die plaatsvond op 22 april aan de universiteit te Leuven.
Tijdens de plechtige proclamatie aan de Universiteit van Antwerpen op woensdag 20 mei kreeg zij hiervoor een aanmoedigingsprijs. Bovendien was Nathalie 3 jaar op rij finalist.

Deze uitzonderlijke prestatie werd beloond met een 3D-print van de spons van Menger.
Proficiat, Nathalie!

 

 
Sint-Vincentiusinstituut wordt een Olympiadeschool Natuurwetenschappen !

 

Door de goede prestaties van onze leerlingen in de olympiades voor fysica, biologie, chemie en de junior olympiade heeft onze school dit jaar de titel van Olympiadeschool Natuurwetenschappen gekregen.
De criteria: de voorbije drie jaar deelnemen aan alle wetenschapsolympiades, elk jaar leerlingen hebben die doorstoten naar de tweede rondes, waaronder minimaal 1 finalist.
Nathalie Veyt (6WWIB) haalde de finale van de Chemie Olympiade en de wiskunde olympiade!
Gefeliciteerd aan alle leerlingen die zich hiervoor ingezet hebben!

 

 

 

Ook de Junior Wetenschappers doen het goed op onze school.

 

Behalve het behalen van de titel „Olympiadeschool”, behaalde ook een leerling van de vierdes, Jonathan Demeersseman, een bronzen medaille in de Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen. Een wedstrijd met vragen over verschillende wetenschappen. Jonathan behoort daarmee tot de dertig beste leerlingen op meer dan 2000 deelnemers. In aanwezigheid van Lieven Scheire mocht hij zijn medaille in Leuven in ontvangst nemen. Proficiat!

 

 

Inleefreis Congo

De leerlingen van de Vrije Ruimte “Ver van mijn Bed” keerden terug van een fantastische inleefreis in Bas-Congo.
Het werd een verrijkende ervaring, meeslepend en confronterend tegelijk!
Ze brachten een bezoek aan enkele projecten van de Clemensactie, verbroederden met leeftijdsgenoten op school en in de jeugdbeweging, zongen en dansten enthousiast mee in de zondagsviering, schilderden een paviljoen van het ziekenhuis, …
 
“We dragen Congo, en in het bijzonder de parochiegemeenschap van Luozi in ons hart!”

het fotomateriaal ...

Ladies@Science

Wetenschappen iets voor meisjes? Natuurlijk!
Op 29 april 2015 mochten meer dan 200 meisjes uit 40 scholen proeven van wiskunde en wetenschappen aan de KULeuven. Hiermee wil de Faculteit Wetenschappen ladies met een wetenschapsknobbel beter informeren over die opleidingen waarvan ze misschien nog niet weten dat het iets voor hen is.

Voor onze school mochten Rani Moret (5MTWE), Sarah Scholiers (5WWIA) en Pauline Van Beneden (5WWIB) deelnemen. Hun ervaringen lees je hier:

Op woensdagnamiddag trokken we naar Leuven waar we eerst twee workshops volgden. Er was de keuze tussen chemie, wiskunde, fysica of informatica. Wij kozen voor de eerste twee.
Bij de workshop chemie maakten we zelf bananengeur. Bij wiskunde zochten we naar symmetrieën in ruimtefiguren zoals de icosaëder en de dodecaëder.
Daarna was er een informatief gedeelte: We kregen een paar leuke gadgets en informatieboekjes over de studies wetenschappen, de decaan gaf uitleg over verdere carrièremogelijkheden met een diploma wetenschappen en twee topvrouwen uit de wetenschapswereld vertelden over hun loopbaan en hun huidige jobs.
De dag werd afgesloten met een heerlijke walking dinner.

Wij vonden het alvast een heel leuke namiddag en raden het zeker aan voor de ladies uit de vijfdes de komende jaren! Jongens en leerkrachten niet toegelaten.

filmpje ... 

 

 
Sport Op School


Heel wat sportief nieuws: in bijlage enkele kiekjes van onze Survivors. 5 km lopen, bergop, bergaf, over en onder hindernissen, van een hoge stelling het water in, kopje onder, ploeteren, muurtje over, glijden op de buik...onze lln overleefden alles en mogen trots de titel van Survivor op hun curriculum vermelden.
Cristien Cool en Dries Waegeman behaalden woensdag een gouden medaille badminton.
MAAR… de grootste winnaars zijn onze leerkrachten, zij wonnen in twee sets van onze leerlingen in de jaarlijkse volleybalwedstrijd. PROFICIAT!

 

 

 

Mini-Onderneming brouwt OSCARBIER
 

Wij, de 6des van minionderneming Oscar, hebben ons eigen bier gebrouwen in samenwerking met brouwerij Dilewyns, bekend van onder andere Vicaris.

Het is een themabier rond de toekomstige fusionerende school Oscar Romerocollege en het zal vanaf 2 december beschikbaar zijn.

Bestellingen zijn nu al welkom via valerie@oscarbier.be.

Meer informatie? Kijk zeker eens op de site van de mini of like onze Facebookpagina om van alle nieuwtjes op de hoogte te blijven! http://www.oscarbier.be/

 

Oscar Romero college: update maart 2015

Stap voor stap krijgt het Oscar Romero College meer vorm. 

Om de ouders en de leerlingen in te lichten werd volgende
powerpoint gebruikt. 

 
Oscar Romero college


Persconferentie: 24 april 2015


Op 24 april vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde.

Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap .
Volgende week krijgen alle ouders nog een informatiebrief.
Bekijk hierover
een televisie-interview op TV Oost met directeur Hans Vanhulle en hierover kan je twee online artikels te lezen op de site van het Nieuwsblad en op de site van het Laatste Nieuws.

Eerste steenlegging ORC: 27 nov 2015

Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege.
Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra.
Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar volgend fotoalbum voor
enkele foto's van deze plechtigheid.

Meer info in volgend persbericht. 

 


GA NAAR BOVEN

ga naar school online

nieuw
  zesdes - 14/15 Toscane
  zesdes - 14/15 Het Laar
  derdes - 14/15 Xanten
  vijfdes - 14/15 Diksmuide
  zesdes - 14/15 Breendonk

fotorama

proclamatie 2015

Afscheid directeur

Bootjes in de bib

Sint-Vincentiusinstituut • Dendermonde   ontwerp: Toel it Services