Sint-Vincentiusinstituut
Kerkstraat 97
9200 Dendermonde
tel. 052/21.39.49
fax. 052/21.09.67
info@stvin.be

 

prikbord

   
    SVI FLASH
                   
  Introductie

 

vrij 20/03 infobeurs studiekeuze zesdes


Jaar in jaar uit pogen we onze zesdejaars zo goed mogelijk te begeleiden bij  hun studiekeuzeproces.
Op vrijdag 20 maart 2015, van 19u00 tot 21u00,  organiseren we samen met het Heilige Maagdcollege,  een infobeurs rond studiekeuze voor leerlingen van de zesdes en hun ouders.

Oud-leerlingen van de beide scholen, die middenin het studentenleven staan (of net hebben gestaan), geven interessante én actuele informatie.  Een pluspunt is dat ze oud-leerling zijn, en dus de stap van onze school naar de hogeschool/universiteit goed kunnen inschatten.
We bieden meer dan 60 studierichtingen aan!

Leerlingen die interesse hebben, schrijven zich in via deze weblink. Dat kan tot en met vrijdag 13 maart. De beurs heeft plaats in de feestzaal van het Heilige Maagdcollege.
http://www.hemaco.info/main.php?main=onzeschool&pagina=inschrijven_studiekeuze


 

 

Winnaars op het SVI

Op onze jaarlijkse Valentijnquiz eindigden 4 leerlingen uit 6WWIB: Manon Goossens, Sophie De Block, Kaat Van Extergem en Christiaan Desmet op de eerste plaats. Hun klasgenoten Annelotte Macharis, Laura Linthout, Kaat Verhulst en Abelone Reuse uit 6GRWI werden tweedes.
 
Deze week raakte ook bekend wie doorstoot naar de tweede ronde van de wiskunde olympiade.
In de derde graad: Anneleen Bollé (5WWiB), Marie Van Hoorick (5WWiB), Tibo Van Vooren (5WWiB), Christiaan Desmet  (6WWiB), Manon Goossens  (6WWiB), Luna Maris (6WWiB), Steven Mortier  6 (WWiB), Sijmen Van den Broeck  (6 EcWi), Nathalie Veyt (6WWiB).
In de tweede graad: Glynn Cooreman (4 LATB), Paulien Schillemans (4 LATB), Seppe Willems (4 LATB), Astrid Willockx (4 LATB), Jonathan Demeersseman (4 WET1), Lennert Heirman (3 LATB1), Katia Masuy (3 LATB1).

Proficiat!

 
Y'all gaat online ...

Wie het nog niet doorheeft, Y’All is dit jaar online beschikbaar.
http://yallstvin.com/

Vergeet dus zeker niet een kijkje te nemen op ons online schoolkrantje, mogelijk gemaakt door een vrije ruimte van de zesdes.

Hier word je wekelijks overspoeld met nieuwe informatie, maar ook onder meer grappige leerling-leerkracht challenges of boeiende interviews met oud-leerlingen. Daarnaast doen ook studenten uit het buitenland hun zegje over hun schoolleven en zetten we graag een leerling in de kijker.

Contacteer ons via: yallstvin@gmail.com !

 

 

 

Mini-Onderneming brouwt OSCARBIER
 

Wij, de 6des van minionderneming Oscar, hebben ons eigen bier gebrouwen in samenwerking met brouwerij Dilewyns, bekend van onder andere Vicaris.

Het is een themabier rond de toekomstige fusionerende school Oscar Romerocollege en het zal vanaf 2 december beschikbaar zijn.

Bestellingen zijn nu al welkom via valerie@oscarbier.be.

Meer informatie? Kijk zeker eens op de site van de mini of like onze Facebookpagina om van alle nieuwtjes op de hoogte te blijven! http://www.oscarbier.be/

 

Óscar Romerocollege

 

Op 24 april vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde.

Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap .
Volgende week krijgen alle ouders nog een informatiebrief.
Bekijk hierover een televisie-interview op TV Oost met directeur Hans Vanhulle en hierover kan je twee online artikels te lezen op de site van het Nieuwsblad en op de site van het Laatste Nieuws.

 
Eerste steenlegging van het Óscar Romerocollege

 

Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege.
Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra.
Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar volgend fotoalbum voor enkele foto's van deze plechtigheid.

Meer info in volgend persbericht. 

 


GA NAAR BOVEN

ga naar school online

nieuw
  richtingen
  svi in actie 1 - SVI schenkt 3000 euro aa n de tondeldoos
  Info 12-jarigen
  Inschrijvingen
  vrije ruimte 6des - Minionderneming

fotorama

Workshop VR Bladapart

PO exPO

Valentijnquiz

Sint-Vincentiusinstituut • Dendermonde   ontwerp: Toel it Services